24 Nisan 2018 Salı efe

Aseptik çalışma tekniği nedir ?

  Hiç yorum yok
Aseptik Nedir?

Sağlığa zararlı mikroorganizmaların var olduğu ortamı anlatan “septik”’ sözcüğünün karşıtı “aseptik”, bu mikroorganizmalardan arındırılmış ortamı tanımlar.

•Aseptik Teknik Nedir?

Tanımı/Anlamı

Hücre, doku ve organ kültürlerinde mantar, bakteri, virüs veya diğer mikroorganizmaların girişini önlemede kullanılan işlemler, mikroorganizma enfeksiyonunun ve bulaşmanın (kontaminasyon) olmamasına denir.
•Aseptik ambalajlama neden kullanılır? ve nasıl olur?

•UHT (Ultra High Temperature – Ultra Yüksek Isı) işleminden geçirilmiş ürünle doldurulmadan, sterilize edilmiş olan aseptik ambalaj, ürünün 6 ay üstünde raf ömrü olmasını sağlar. Aseptik ambalajlama sisteminde süreç malzemelerin ve dolumun yapıldığı ortamın sterilize edilmesi ile başlar. Ürün, steril bir ortamda ambalajlama sistemine aktarılır. Sızdırmaz kaplara dolum aşaması kesintisiz, tek bir işlem halinde gerçekleştirilir. Dolum ve kapatma makinelerinin de ambalajlama öncesi ve üretim sırasında steril olması şarttır.
•Aseptik Teknoloji Nedir?
•Aseptik teknoloji, herhangi bir katkı malzemesi kullanmaya ya da buzdolabında saklamaya gerek bırakmadan, gıdaları aylarca güvenli ve taze tutar, lezzetlerini korumalarını sağlar. Bu teknoloji, gıdaların renk, doku, lezzet ve besin değeri özelliklerini korumasına yardımcı olur. Aseptik ambalajlarımız, tüketici için kolaylık sağlarken; gıda üreticilerine farklı ambalaj biçimleri, enerjiden ve ambalaj malzemelerinden tasarruf gibi avantajlar sunar.
•Aseptik süreçlerimiz, gıda ürünlerinin ambalajlanması sırasında, hem gıdaların hem de ambalaj malzemelerin zararlı bakterilerden arındırılmasını sağlar. Üretim zincirindeki her aşama, ticari kullanıma uygun bir şekilde sterilize olmalıdır. Bu zorunluluk, gıdalar, ambalaj malzemeleri, ambalajlamanın yapıldığı ortam ve kullanılan bütün makineler için geçerlidir.
•Gıda Sanayinde Aseptik Ambalajlama

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder